Passie voor omgeving
Atelier BenA is een ontwerpburo voor tuin en landschap, opgericht door Bart Dijk en Annie Beugel. Wij ontwerpen tuinen voor particulieren en bedrijven. Onze inspiratie halen we uit de directe omgeving, vaak is het omringende landschap de basis voor onze ontwerpen. We creeren een ruimte en een sfeer die past in de omgeving en die het omliggende landschap benadrukt

Hoe wij werken
Elke omgeving is uniek, dus elk ontwerp vraagt om maatwerk. Wij combineren uw wensen met onze creativiteit tot een ontwerp dat precies bij u en uw omgeving past.

Dat begint met een goed gesprek over uw eigen ideeen en specifieke wensen voor de tuin. Maar ook door goed te kijken naar de huidige situatie. De goede dingen moeten immers bewaard blijven. Atelier BenA vertaalt deze gegevens naar een krachtig en helder concept; Het concept is het hoofdidee voor uw tuin en het verhaal achter het ontwerp. Dit presenteren we aan u aan de hand van tekeningen, foto's en een eerste ontwerpschets. Samen discussieren we over de ideeen tot we overtuigd zijn van de juiste oplossing.

In de daarop volgende fase werkt Atelier BenA aan het ontwerp. Dit resulteert in een tekening waarop alle onderdelen van het ontwerp in de juiste maat staan. De indeling en de vormgeving van de tuin wordt hierop duidelijk. Aan de hand van voorbeeldfoto's en perspectiefschetsen maken wij u wegwijs in de toekomstige ruimte en sfeer van uw tuin.

Met het ontwerp is de vormgeving van de tuin gereed. Dan is het zaak invulling te geven aan de te gebruiken materialen en beplanting. Deze bepalen in belangrijke mate de sfeer en uitstraling van de tuin maar ook de mate van onderhoud. Wij adviseren u graag over de toepassing van de materialen die het beste bij uw ontwerp en wensen past.

Na de ontwerpfase kunt u ervoor kiezen Atelier BenA de uitvoering van het ontwerp te laten coordineren. Wij verzorgen dan voor u de selectie van een hovenier of aannemer en begeleiden u in het hele uitvoeringsproces. We sturen de hovenier of aannemer aan en zien er kritisch op toe dat de gewenste kwaliteit wordt geleverd. Tegelijkertijd informeren we u over de voortgang.

Bent u nieuwsgierig naar onze ideeen voor uw omgeving of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.